Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Грудень » 9 » При нашому храмі діє спільнота Марії "Благовіщення"
10:24
При нашому храмі діє спільнота Марії "Благовіщення"
При нашому храмі створено спільноту Марії "Благовіщення", до якої запрошуєм приєднуватись молодих  хлопців та дівчат, які бажають знайти друзів, глибше пізнати Бога, чи просто у приємній атмосфері за чаєм відпочити та поговорити на різноманітні теми. 

ЗУСТРІЧІ ВІДБУВАЮТЬСЯ  - з 8 вересня 2013р. в підвальному приміщенні храму свв. Володимира і Ольги.

Мета спільноти: йти дорогою Марії, дивлячись самим на Ісуса, і з любов’ю вказувати іншим на Нього.   

Наші зустрічі проходять так: 
 - у неділю та свята, при можливості, на Літургії тримаємо хоругви, хрест і патериці;
 - кожної неділі в 16.00 год. за теплим чаєм та печивом, у дружній невимушеній атмосфері, збираємось, щоб: читати Св. Письмо, молитися у потребах на вервиці та псалмами; поспілкуватись на довільні теми; поговорити про життя одного із святих. Ці зустрічі відбуватимуться у підвальному приміщенні катехитичної школи ім.блаженного священомученика Миколая Чарнецького; 
 - відвідуєм дітей у сиротинці, ідем до потребуючих, берем участь  в акції до св. Миколая на парафії.   

 Коротка інформація про хоругви, хрест і патериці   
 В інтер’єрі храму, на богослужіннях хоругва, як прапор, символізує тріумф Христової Церкви. Церковні хоругви також є символом ангелів у білосніжних і кольорових одежах.     

Хоругви представляють церкву у процесіях з нагоди різних свят чи урочистих подій. За їхньою іконографією можна визначити приналежність громади до конкретного храму.    

З плином часу хоругва стала переможним символом перемоги над світом. Тому під час Божественної Літургії, яка є відображенням перемоги Христа над світом, бачимо хоругви, де спочатку був зображений Ісус Христос або хрест Господній.    

Згодом почали представляти і святих, щоб заохотити вірних до наслідування їхнього життя, їхніх перемог над гріхом, кроків до Царства Божого.    

Кожного разу, коли ми бачимо хоругви, вони кудись є скеровані: на Службі Божій -  в бік святилища, що є небом (раєм) на землі; на хресному ході або прощі - до святого місця, де особливо перебуває Ласка Божа…   

Так хоругви показують нам, до кого маємо прямувати, а також закликають до перемоги над гріхом.   

З давніх – давен не заміжня молодь спішила до Храму на Літургію, щоб там тримати хоругви, хрест і дві патериці. Дівчата –  хоругви, а парубки – хрест і дві патериці. Правда не лише на Службі Божій. Хоругви, хрест і патериці ще тримають на Молебнях і Акафістах.     

З ними, іноді, ходять на прощі та обходять навколо Храму на різні великі свята.    

Наша Літургія містить слова: «…фундаторів і доброчинців святого храму цього» та «…Господи, Ти благословляєш тих…освяти тих, що люблять красу дому Твого…» Власне всі хто тримають хоругви, хрест і патериці є тими доброчинцями і людьми, які люблять красу Храму.    

Більше того, вони не лише люблять красу Церкви, а й триманням хоругов, хреста і патериць допомагають Храму стати красивішим, а Літургії  величнішою.    

Ще тримаючи хоругви, хрест і патериці молодь тим прославляє  Бога і дякує Йому за вже отримані ласки для себе, своїх батьків, рідних знайомих, України та просить про те чого потребує сама та її ближні.   

Коли молоді люди нахиляють хоругви, то тим самим показують всім присутнім коли їм схиляти голови та рамена, щоб бути одним Церковним тілом. Тримання хоругви, хреста і патериць пригадує, що в нашій Літургії маємо святих, Богородицю та дуже особисті моменти зустрічі з Ісусом, який благословляє нас, вчить нас та приходить до нас під видом хліба і вина.     

Додаткова інформація: ОЛЕСЯ - тел. 093-659-38-95
Переглядів: 1080 | Додав: Vadum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

УГКЦ Храм Свв. Володимира і Ольги © 2017